Gris cu lapte si dulceata

de Catalina L in Dulciuri, 11 Mai 2015 | 4361 vizualizari

 

O reteta de desert super rapida ...... amintire din copilărie

Griș cu lapte este un desert făcut din griș de grâu fiert în lapte.
Grișul cu lapte este consumat în Europa din timpurile Imperiului Roman, rețeta de preparare fiind descrisă în De re coquinaria.

De re coquinaria sau Ars Magirica este cartea de bucate cea mai veche care se cunoaște. Este scrisă în limba latină de un gastronom pe nume Marcus Gavius Apicius. Cartea originală a apărut în secolul I pe timpul împăratului Tiberius. Cartea nu doar că prezintă rețete culinare ci de asemenea prezintă mici trucuri folosite în bucătărie.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 50 g de gris
  • 3 linguri de zahar
  • vanilie
  • dulceata de cirese
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte si dulceata:

Puneti la fiert laptele cu vanilia si zaharul.
Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana compozitia se ingroasa.
Preparati formele.

Puneti dulceata la fund apoi turnati peste ea grisul cu lapte.

Lasati sa se raceasca, apoi puneti la frigider minimum 2 ore.

Intoarceti forma pe o farfurie si serviti rece......

Pofta Buna!!!!




Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert clatite marocane